A Beta Utensili  1923-ban kezdte meg működését!

A korai 1960as években a már, közel 200 munkavállalót alkalmazott.

Ezekben az években kezdte meg a cég a termékek szórását, terjesztését az európai piacokon, a márka név, Beta érvényesülni látszott a professzionális kéziszerszám iparban.

A termékskála folyamatosan terjeszkedett, évről-évre egyre bővült, hogy megfeleljen és kielégítse a legigényesebb szakemberek és gyárak megannyi igényeit, követelményeit.

A termékkínálat növekedése a Beta márkanév alatt, lehetővé tette cégünk számára, hogy növekedjen és sikereket érjen el a fő piacokon, operatív megoldásokat kínálva ezzel a nehéz és könnyű feldolgozóiparnak valamint az autójavítási világ valamennyi fő ágazatának.

A Beta márkanév aktívvá  vált a sportok szponzorkapcsolati köreiben is kb. az 1970es években, amikor belépett a Forma 1.

Az első nagyszerű győzelmet Vittorio Brambilla aratta 1975-ben egy narancssárga „Beta Utensili March” nevezetű versenyautóval, amit az ausztriai Grand Prix-ben nyert meg a Zeltweg-i felhőszakadás közepette.

 

Beta Utensili később a motorsportokban is kimagasló szerepet kapott, amit a technikai partnercégek fordítottak a legprofesszionálisabb csapatoknak;

mint például Ferrari, Jordan, a McLaren és a Minardi Formula 1-ben és a Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki és a MotoGP-ben.