A Beta Utensili  1923-ban kezdte meg működését!

1932-ben védjegyeztették a Robur nevet és kezdték meg ezeknek a termékeknek a gyártását.

1939-ben indult a gyártás Sovico-ban.

1939. július 14.: a Beta védjegy bejegyzése.

A korai 1960-as években már közel 200 munkavállalót alkalmazott a gyár.

Ezekben az években kezdte meg a cég terjeszkedését az európai piacokon és hamar elfoglalta helyét a professzionális kéziszerszám iparban.

A termékskála folyamatosan bővült, hogy megfeleljen és kielégítse a legigényesebb szakemberek és gyárak igényeit.

A termékportfólió évtizedek óta megoldást kínál a nehéz- és könnyűipar, valamint az autóipar és autójavítási világ valamennyi fő ágazatának.

1969-ben alkotta meg a Beta az ikonikussá vált Tank C25 szerszámkocsit, ami forradalmi változás volt és azóta is része a termékkínálatnak. Ez a termék volt először narancssárga. 

Az 1970-es években a Beta márkanév aktívvá vált a sportok szponzorkapcsolati köreiben is. Ekkor lépett be ugyanis a Forma1 világába. 

Az első nagyszerű győzelmet Vittorio Brambilla aratta 1975-ben egy narancssárga "Beta Utensili March" nevezetű versenyautóval, amit az ausztriai Grand Prix-ben nyert meg a Zeltweg-i felhőszakadás közepette..

 

A Beta Utensili S.p.A. azóta a motorsportokban is kimagasló szerepet vívott ki magának olyan professzionális csapatok oldalán, mint a Ferrari, a Jordan, a McLaren és a Minardi a Formula-1-ben, valamint a Yamaha, a Honda, a Suzuki és a Kawasaki a MotoGP-ben. 

 

1980-as évek: Sulmona-i üzem megnyitása és több leányvállalat alapítása Európában. 

1990-es évek: ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer tanusításának megszerzése. 

2000-es évek: a termékportfólió megduplázódása (kb. 10,000 cikkszám), biztonsági védőlábbelik és Beta Work (munkaruházat) bemutatása. 

Napjainkban: a Beta Group az iparág meghatározó szereplője, mely -többek között folyamatos felvásárlásokkal- töretlenül ível felfelé. 

Legyen részese a Beta élménynek! 

Tovább a termékekre...